kenapa hilang ?

Hai. Assalamualaikum w.b.t

Lama menghilang. Bukan bermaksud benci. Jauh sekali.

Masa. 
Masa sangat sempit. Yelah, da bekerjaya.
Kini, aku bergelar Jururawat Terlatih U29. Memang sangat mencabar. Tetapi, rezeki Allah. Aku dapat penempatan di Hospital Rehabilitasi Cheras, hospital yang baru beroperasi. Segalanya berjalan lancar. Sebab hospital ini tidaklah terlalu sibuk macam HKL. So, keja kat sini sangat relax dan yang tak best nya, pengalaman kurang. Tak da Emegency case!

Dulu-dulu aku ada banyak impian. Banyak wishlist.
Konon la dah bekerjaya. Tapi, aku rasa aku terlalu muda untuk bekerjaya. Rezeki Allah. Alhamdullillah. Aku dah memiliki apa yang aku impikan seusia muda.

ENTRY LAMA  - Tekan. sume wishlist dan apa yang akan berlaku.


  1. aku akan mendapat orang baru ( akak ipar yang juga kawan karib aku dulu)  - da dapat
  2. maybe akan mendapat anak sedara. InsyaAllah. - da dapat. Qisya Nur Azzalea
  3. YEAH! aku akan melucutkan jawatan aku sebagai pelajar. - Da jadi staffnurse
  4. bakal menjadi staff nurse. HUH. aku nak mintak kat hospital labuan( tak tahu dapat tak). - Tak dapat. sebab Family tak kasi. Dapat hospital Rehabilitasi cheras
  5. raya terakhir aku mendapat duit raya. coz 2012 aku da bekerja, so, aku pulak yang kene bagi duuiittt. - duet gaji habes bg kan sepupu sepapat!
  6. bakal memiliki sebuah kereta. (swift).ceh. kalau ada duit la. sebab nak beli teros kereta lepas komfom keje. - SUDA!!
  7. ingin pakai braces. (kalau diberi peluang) rasa macam best je belir tengok gigi cantik-cantik. - Now, im wearing Braces. colourful!
  8. mula mendapat gaji pertama. kira punya kira, ada dalam 2300 lebih. itu tak kira kalau aku kerja labuan. (dapat elaun wilayah). HAHA. dah boleh berkeluarga. ;p - belum lagi. Masih muda
  9. hope, dapat jumpa orang yang dapat buat aku tergelak, dan terima aku seadanya - InsyaAllah suda jumpa. Rahimy bin Abd Rahman.
  10. blog aku akan bertukar wajah! nantikannnn. - Da bertukar. Tetapi agak berhabuk. 


So far, aku memang bersyukur sebab dapat keja suda. Dapat balas jasa Mak ayah dan tolong Family. 

Wishlist akan datang;

  1. Handphone baru! - sony xperia Z. memang tergila-gila kannya.
  2. Beli rumah - 2 tingkat. Kalau ada rezeki lebih nak design rumah sendiri.
  3. Ada simpanan tetap untuk masa depan.
  4. Berkeluarga!!! - berkahwin dan bertunang dengan yang tersayang.
  5. dapat melanjutkan pelajaran - post basic

InsyaAllah. Kita hanya boleh merancang, Allah yang menentukan. Aminnn.

Hai blog, bye blog. 


3 comments:

pingu_kecik said...

hey awak! sila tempekkan wajah Rahimy bin Abd Rahman di sini. nak jugak sy tengok bakal adik ipar sy niee.. hik3..

arasewel said...

jenorr!!!
malu nye sayaaa. tak sangka ko baca lak. eeiii. segan da aku dengan ko. takde pe la jenor. Ada jodoh ada la. kamu mest suda ada. stoly stoly la syg..

Vix alexa said...

Entry nya bagus :) Thanks.

Download film 720p

Related Posts with Thumbnails
COPYRIGHT © 2012 HAK MILIK TERPELIHARA Maysaraa Hussain