1.1.11

HAPPY NEW YEAR
2011


Assalamualaikum w.b.t;

hai. rasa-rasa dah lama tak update blog. sungguh bersawang blog ini. memang agak busy akhir-akhir nie. aku kne pergi posting dan posting. dan busy tolong mak aku prepare-prepare barang untuk menyambut orang baru -.-

okay.

dikesempatan ini, aku nak ucapkan selamat tahun baru kepada semua blogger-blogger yang tak jemu-jemu bertandang di blog aku ini. 2010 banyak kenangan aku dengan blog ini. 
sebab blog ini dilahirkan pada 2010. so, tak lama lagi genaplah umur blog ini setahun!

bagi aku, 2011 akan bagi banyak perubahan besar;
  1. aku akan mendapat orang baru ( akak ipar yang juga kawan karib aku dulu)
  2. maybe akan mendapat anak sedara. InsyaAllah.
  3. YEAH! aku akan melucutkan jawatan aku sebagai pelajar.
  4. bakal menjadi staff nurse. HUH. aku nak mintak kat hospital labuan( tak tahu dapat tak).
  5. raya terakhir aku mendapat duit raya. coz 2012 aku da bekerja, so, aku pulak yang kene bagi duuiittt.
  6. bakal memiliki sebuah kereta. (swift).ceh. kalau ada duit la. sebab nak beli teros kereta lepas komfom keje.
  7. ingin pakai braces. (kalau diberi peluang) rasa macam best je belir tengok gigi cantik-cantik.
  8. mula mendapat gaji pertama. kira punya kira, ada dalam 2300 lebih. itu tak kira kalau aku kerja labuan. (dapat elaun wilayah). HAHA. dah boleh berkeluarga. ;p 
  9. hope, dapat jumpa orang yang dapat buat aku tergelak, dan terima aku seadanya 
  10. blog aku akan bertukar wajah! nantikannnn..
:)

2011, 
semoga perjalan hidup aku akan lebih tenang dan lancar.

hello 2011,
bai bai 2010.

saya blogger pahang.

weh; deme! sape kat cnih orang pahang? 
moh join sini.

Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri

okay.
suda tengok ?
aku join!

  1. Tajuk entri : "Saya Blogger Pahang" - done 
  2.  Link ke blog ini - wajib. done
  3. Nama anda - maisarah hussain. nak panggil miasara pon okay gak. x kesah. ara/my/sara. done
  4. Status anda - bujang dan solo. pssstt; cepat-cepat bagitaw mak ayah, datang raub okay! teehehee done
  5. Cara hubungi - facebook; email: akusassy90@yahoo.com done
  6. Daerah/Jajahan -RAUB, pahang. done
  7. Tempat tinggal -cheroh; 27620 raub, pahang. done
  8. Apa yang menarik di tempat anda - raub adalah tempat orang melombong emas. dengar cerita orang ramai; tak tahu betol atau tidak, di bawah bandar raub ada banyak emas. sekarang, orang tengah dok gali-gali kat bawah bandar. so, sebab itulah bandar raub tak boleh buat banggunan tinggi-tinggi; sebab takot nanti jatuh bawah.; tanah mendapp. tak tahu lah apa jadi dengan raub kelak. tempat-tempat menarik: bukit fraser, lata jarum, lata lembik, pulau chekas. search kat google keyh. ada banyak lagi. tapi, tak dapat nak senaraikan semua. 
tak ketinggalan:

 Restoran ratha, kari kepala ikan..memang ummmpphh la. ramai orang datang dari jauh datang untuk makan ini saja. so, try la. resepi datang dari india rasanya.-.-


done

moh moh datang pahang weyhhh!

tekan sini. dan tengok.


Assalamualaikum semua! ;

:)


bersempena Hari Ahad, 19/12/2010,
bangun pagii; guling-guling. tutup kipas (sejuk!) gosok-gosok mata dan mula berfikir.

"huh! bosan -.-"
FIRST: mandi-mandi, THEN: mengalamuuun atas katil, and pakai baju DANn mesej member,

"JOM, kua jom"

okay! JOM

SO, dengan tanpa arah tujuan yang betul,
aku jalan-jalan terhuyu hayang mencari sesuap alas perut.lappparrr
sebenarnya: ( niat nak testing tudung beli kat jln TAR semalam)
belit punya belit, so jadilah tudung itu.

itu..tuh..... gambar kat atasss!

wait, tapi..kenapa tudung yang orang belit lain dari aku belit. bebelit aku.
"tak pe practice make perfect." kata sedapkan hati :)
1st time kot pakai tudung ITU.

next,

 lapar giler!

time melantakkkkk..
ingin makan ini.
 jom makannnn.aku gila mcd

opppssss; tengok kanan, tengok kiri, nguuummmm. mkn sekalii!


lepak-ing. ini saja buat masa ini. pic lain, lain kali.


akhirnya, setelah penat kekeyangan! masa untuk balek.
uuuhh. kantoi kai selipar tandas. uhuuu. tak pe. summit ibarat rumah kedua aku. selok belok summit sume dah hafal. lau nak ponteng kelas komfom boleh lepas dari kne cekuk,

TIPS: lari dari CCTV.
orang-orang kat summit pown sume dah cam muke nie.
dah ad cop summit.

so, lepas nieh nak pegi sunway pulak.
tak mahal. jimat duet. pergi dan balek 2 ringgit. ayuhh sume. YES. jualan akhir tahun (:

bai bai maxis, hello! DiGi

MAXIS
suda 4 tahun kau berkhidmat dengan aku.
sampai hati kau buat aku macam ini.
setiap kali aku topup mesti kau habeskan.
sanggup kau ambik duet aku macam tuh saja.
bukan sikit kau ambik, sekali ambik nah kau RM3
dah la aku memang susah nak topup.
:(

HAHA.
kau buat naya dengan aku aku buat jahat dengan kau.
aku tak nak kau dah!
bai bai MAXIS. ;p

hello Digi;
aku terpengaruh dengan propaganda dg. DIGI easy prepaid.
yang besh nyew, 3 buddy FREE call and sms


so, dengan baik hati nya.
dia telah memsponsor aku beli sim itu!
thank YOU!, TTM
 


harga sim nieh mahal gak. RM 16.20 ( huh, kalo aku memang tak beli dah)
tapi.... agak berbaloi sebab dalam tuh teros dapat RM11.
maksudnya dah ada RM11 dalam akaun.
so tak yah susa-susa nak topup.

terima kasih THANK YOU TTM,

kau still baik dengan aku walaupun,
aku suka saketkan hati kau
aku suka main-main kan kau
*kalau orang lain, dah tak tahan kot dengan aku.

sebenarnya,
itu sume sebab aku nak uji kau.
dan.. kau tak pernah marah, tak pernah saket hati dengan aku, tak pernah melenting, tak pernah badmood.



aku tak nak bagi kau harapan,
sebab aku tak nak kau kecewa,

 aku tak nak kau rasa saket, 
sebab aku tahu rasa sakett itu macam mana,

aku tak nak kau suka aku, 
sebab aku tak nak kau rasa semua tuh.

sebab, 
DULU aku pernah rasa.


tawaran masih dibuka,
P/S; kepada sesiapa yang belum undi blog ini di BLOG BARU (2010) PILIHAN, jom vote. NO 326 pilihan 9. tenkiu! klik sini

GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh


peluang keemasan!
sesiapa yang berangan nak pergo OVERSEA tapi tak lepas-lepas, jom join contest ini.
tapi..
bukan pergi melancong taw, jangan salah faham ( ada pulak aku kene warning dengan owner contest)
 contest ini akan bagi anda ole-ole. 
YEAH! bukan makanan jenama ole-ole, 
tetapi cenderamata, kira anda semua boleh berlagak  berangan yang anda sudah pergi TERBANG JAUH-JAUH.

korang boleh bagi senarai hadiah apa korang nak. kira macam dragon ball jugak la. ( permintaan anda akan dimakbulkan, kalau bertuah). senarai hadiah boleh tengok kat sini. sini

okeyh!
rasa nak join.
mehhhh la join.


tag:
sekian!

macam biasa;
P/S; kepada sesiapa yang belum undi blog ini di BLOG BARU (2010) PILIHAN, jom vote. NO 326 pilihan 9. tenkiu! klik sini

peace itu aman.


telah meg'tag' mimishu untuk join kontez ini.
 tenkiuuu.:)

PEACE CONTEST

syarat penting dari tuan contest: 
gambar yang dihantar mestilah gmbar anda, kalo gn kawan2 pon mesti ade anda. dan mesti mempamerkan ''peace'' !! kalo ramai2 pon semua kene peace!

setelah meniliti syarat-syarat, dan mengeledah peti-peti simpanan gambar-gambar purba, (sebab dah lama tak snap picture),

hasil nya!


YEAH! ada jugak gambar peace.
untuk join klik sini
tag:
dannn...

kepada yang berminat jom join!
mari memeriahkan contest.
 tarikh luput: 01 january 2011 okeyh.

P/S; kepada sesiapa yang belum undi blog ini di BLOG BARU (2010) PILIHAN, jom vote. NO 326 pilihan 9. tenkiu! klik sini

tolong pangkah budak nieh.

BLOG BARU (2010) PILIHAN

undian sudah di buka!!
tolong lah vote mimishu.
no 326 pilihan 9
engat
326
326
326
jom klik sini untuk mengundi. klik

ajak ramai-ramai mengundi.!!
 terima kasih sangat.nanti kalo jumpa ara blnja eskem. tengs!! :))


uwaa.jomm undii~

p/s: terima kasih sangat-sangat pada yang mengundi.jasa mu dikenang.~

undi mari mengundi


Assalamualaikum semua,
nampak tak apa yang aku nampak?
aku tersenarai dalam blog baru (2010) pilihan.


teheee.
oke! dengar sini orang kampung.
siapa yang suka blogg ini? angkat tangan.!
haa, kamuu,kamu, kamu yang angkat tangan tuh,dan YOU! 
ramai-ramai lah mengundi ara untuk blog pilihan ini.
jom bantu saya. hehe

undian akan bermula pada:
Jam 7 pagi 13 disember (isnin) - jam 7 pagi 17 disember (jumaat)

cara undian:
Undian peringkat pertama - semua kumpulan akan dibuka serentak untuk undian peringkat ini. 5 blog  bagi setiap kumpulan yang mendapat undian tertinggi akan layak ke undian peringkat kedua.
  • Senarai undian nanti akan dikeluarkan dalam bentuk nombor blog anda seperti dalam senarai, bukannya nama blog  anda..

  • update :  gadjet poll akan digunakan, anda hanya undi nombor blog pilihan anda.. tidak perlu tulis nombor blog pilihan di ruangan komen nanti.



  • dan,
    untuk mengundi.
    sila ingat no ini, 326.
    ye 326. ingat 326. sila undi 326.huhu.

    326

    P/s: kepada yang sudi membantu si budak kecik ini TERIMA KASIH banyakbanyak.
    nanti kalau jumpa mana-mana boleh tuntut air skyjuice spesel punya.!

    :)

    selamat mengundi. undi jugak geng blogger lain yang turut join.

    untuk senarai peserta klik sini.

    Saya Sayang Blog Saya | Blog Exchange Asrol Mania


    saya sayang blog saya
    tengs to roxy zai sebab ajak saya join blog exchange ini. tak tahu pon ada blog exchange nieh. menarik! hehe. hope lepas nie boleh dapat ramai kengkawan blog.
    terima kasih MRS roxy and MR asrol.
    nanti ada lagi tag apa-apa jemput lah lagi:))

     (aku suke entry tuh sume sebab sume pasal makanan. nampak sedap! huh! tengah laparrr) 
    P/s: kepada gegurl kat luar sana, korang rasa tercabar tak boy pandai masak.*kne belajar lebih nieh.

      next,
      dan ini banner saya 
      sorii.tak ada banner lah. x pandai buat. tak tahu laa biler nak ada.print scrin keyh!.

      next,
      slogan.
      saya sayang blog saya kerana saya kongsi semua happy-ing, story-ing, duka-ing, sad-ing saya di sini. blog ini juga tempat saya habis kan masa-masa kosong, saya tak suka melepak tepi jalan; saya lebih suka melepak sambil berjalan (blogwalking). tengs pada blogg sebab tak pernah buat hal dan akhir kata,saya sangat sayang blog saya!

      finally,
      entry saya yang saya rasa terbaik setakat ini; 
      sebab aku sayang benda dalam entry ini.

      nak tag mereka! :
      pinguuu.

      :)

      blog baru (2010) pilihan


      tehhee~
      nak dijadikan cerita, tengah aku berblogwalking.
      aku pown terjumpa entry ini. kat blog ayem
      puas belek belek dan tengok syarat...
      aku pon join.

      tapi..segan gak. yang join mesti blog mahsyuukk-mahsyuk.
      arrhh.peduli apa. janji aku memenuhi syarat untuk join

      alkisah:
      blog aku kira mula dilahirkan pada 5 JUNE 2010.
      lahir je, tapi tak mengembangkan sayap.
      untuk bukti; first entry.klik.
      HAHA. rasa nak gelak pulak bila baca entry lama-lama.
      macam budak-budak.

      hmm, blog aku nie just untuk suka-suka dan untuk mengisi masa lapang dann aku dulu rasa orang yang ada blog adalah orang yang meletopp.so, aku pon nak rasa. rupa-rupanya bukan senang. takpe lah..blog ini sekadar cebisan kisah-kisah hidup aku :)

      baru aku tahu, buat blog bukan senang.-.-

      P/s: menulis, membaca dan berblogwalking sekarang sudah menjadi hobi aku.

      jomlah ramai-ramai memeriahkannya. klik

      aku bahagia kau takde.

      aku memang sangat bahagia walaupun kau takda.
      kau dulu memang adalah hidup aku.
      siang malam aku nak dengan kau je.
      lau tak, aku mesti rasa KOSONG.
      kau begitu bermakna bagi aku.
      tapi; itu semua dulu.
      SEKARANG, aku bahagia tanpa kau.



      sebenarnya, dah dua kali aku buang kau dari hidup kau.
      aku rasa kau tak penting mana pown.
      dan sebenarnya;
      aku dah BOSAN sangat sangat dengan kau.!



      korang rasa wajar tak aku buang ko kali ke dua?
      aku ingin sangat jauh dari kau.
      selamat tinggal~




      aku bosan dengan kau FB.
      aku muak dengan kau FB.
      byebyebye.
      aku buang kau hidup hidup.

      http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=7681086355856144926&postID=3845684853614021929
      sowieee sangat sebab sekarang aku jarang on9 dan blogwalking.
      aku sekarang nga praktikal. shift pon x ikot masa. pergi pagi balek malam.
      sengguh penat.!
      so; untuk masa sebulan ini aku kurang berblogwalking.

      aku betulbetul sayang blog aku! 

      rinduuu nak berblogwalking semula.
      aku tak sabar nak habes praktikal
      hai semua! bai bai semua!

      :)

      terima kasih kamu[part 2]

      TERIMA KASIH
       sayang! terimakasih kerana telah meng'tag' aku dalam entry dia.
      terharu suda.uwaaa..hehe.
      mari kita lihat soal selidik tag menge'tag'


       what's your middle name? 
       mengikut ic, maisarah binti hussain ; binti!  
       
      how big is your bed?
        
      hostel,double decker
      rumah, tak tahu queen or king. kira boleh la guling-guling
         
      what are you listening to right now?

      lagu blog aku.

      what was the last thing you ate?

      ubat batuk yang eyyyauuuu rasa tak boleh blahh..satu sudu.
      ubat zyrtec..1 tablet (ubat allergik)
      aku dah dapat tanda-tanda kurang sihat. mintak-mintak ubat ini berkesan..

      how is the weather right now?

      pagi yang gelap. ada embunn

      who was the last person you talked to on the phone?
       
      hm. dia.


       what is the first thing you notice in the opposite sex?
       
      penakut atau tidak. allergik orang penakut!
       
      favourite type of food?
       
      pedas itu berselera dan sedikit masin. tawar itu loya.!

       do you want children?

      saya mahu. semua mahu.

      what do you drink?

      air suam yang panas suam-suam kuku. memang mahsyuukk

       fave holiday?

      suka tempat tinggi. jom naik belon!

       favourite season?

      musim kahwin.(musim gak kan) dapat makan free dan lihat indah nya ciptaan ALLAH, sume berpasangan.

      have you ever cried over a boy?
       
       lelaki? YES. jantan pun pernah coz miow aku jantan 

      last movie you watched?
       
      harry potter and deathly hollow. part 1.

       what books are you reading?
       
      aku baca buku cerita kanak-kanak. snow white, cinderella. itu memang seronok. nipis dan cepat habis dari baca novel teball. then, aku bleh baca untuk ma future child or husband.eyyauuu.

       piercings?
       
      tak ada. dan pernah

       favourite movie(s)?

      muviee hantu. aku suka tengok hantu yang pelik.

       what are you doing before filling this out?

      buat entry terima kasih. kamu, kamu.
       
       have you ever loved somenone?
       
      YES. i'am

      are you hiding something from someone?

      of coz ada benda yang tak perlu kita tahu.

       
      first thing you thought about this morning?
       
      nak bangun dan tengok miow aku ada depan mata. tapii, dia sudah mati.seminggu yang lalu.

       
      favourite hangout?
       
      sunway piramid. tempat itu tak sesak dan banyak tempat duduk.;)
       
       3 things/persons you cannot live without?
       
      family, frends and food

       
      what are you afraid of?
       
      kehilangan

       
       
      what are your nickname?

      mai, sarah, adik, ara, arasewel, ikanbuntal, puyuh, cuk dan ntah macam-macam.

       who would you tag?8 person 
       
      semua

      terima kasih, kamu,kamu

      TERIMA KASIH 
      aku dapat award lagi.eyhhh.

       dari MRS.Lipas. intresting? huhu. harap-harap blog ini akan mendapat sambutan suatu hari kelak.:)
      yeah.simple itu beautiful.tengs!
      sekarang masa untuk soal selidik.
       MR.LIPAS.

      blog cik lipas di mataku..
      aku suka kisah hidupnya. aku sentiasa follow cerita cinta kau dahulu.[dari blog yana] *kantoi. korang memang besh.


      nama belog.dan kenapa letak nama itu
       
      aku bukak fb sesorang yang orang itu aku tak kenal pun. dan aku nampak ayat ini.
      *mimishu= me miss you. 


      URL blog dan dari mana datangye.
      same macam atas


      perasaan bile tgk blog orang chantek dan ak punya tak chantek
       
      sangat perasan. tapi aku tahu buat apa nak tengok cantik atau tidak. isi itu penting~
      aku akan cuba naikkan blog aku. cerita-cerita yang sangat menarik!


      bila blog ini wujud
       
      ehm. aku dan blog da bersama 5 bulan 3 minggu dan 3 hari. so, tambah tolak lebih kurang....ahhh kira la sendiri.!

      sape orang pertama yang folow belog ini


        aku tak tahu. tapi orang itu buat yang google punya. tak ada blog. aku suka nama dia:)
       

      ada lagi.
       CIk SARAH. 
      1. thank to the person who gave you the award and link the person  
      cik sarah, saya berterima kasih dan mintak maaf sebab terlewat untuk post award ini.selalu bz
      S to the O to the R to the R to the Y
      i hope u can accept.
      dan aku da pon post! yeaahhh

      2. spread the words to 15 bloggers who you like and think their blogs are awesome
       
      kau...kamu.dan awak. hah apa lagi kau lah. okay da cukup 15.:)

      3. tell 7 things about yourself
       
      suka kucing yang cumil. 

       aku ada banyak pantang larang dalam bab makan coz aku seorang yang allergik.  

       aku suka orang (lelaki) yang jahat dan tak setia. huh [ini hanya semasa kapel nope kawen] 

       tidaklah terlalu tinggi.:p 

       tangan aku akan panas bila aku pegang benda aku allergik.(tangan aku pon ada allergik)

      biler orang cerita sedih atau aku cerita sedih, aku suka menangis dalam masa 5 minit. 
      chakk! aku hepyy balek.  

      suka tempat yang tinggi. aku rasa nyawa aku melayang..~ saat itu sangat indah.

      i'm done. !

      dia memang untuk engkau.


      kerana dia engkau dihidupkan,
      kerana pada dirinya ada kebahagiaanmu,
      kerana dia adalah syurgamu,
      kerana dia adalah dambaanmu kerana hatinya ada cinta dan namamu,
      kerana engkau tak dapat jauh daripadanya,
      kerana aroma tubuhnya adalah kerinduaanmu,
      kerana senyumannya menghiasi mimpimu,
      kerana dia adalah wanita terbaik bagimu,

      kerana ALLAH memilihnya untukmu.

      jagalah dia sebaik mungkin. 
      dia adalah terbaik.
      dia untukmu.
      INSYAALLAH,
      aku akan bahagia.
      kerana aku mahu jadi seperti dia.


      away~

      bermula

      Assalamualaikum w.b.t

      yeah!

      akhirnya aku sudah abes exam paper dan osce. Alhamdulillah, sume berjalan lancar.
      huh! rasa lega sangat. dan aku akan cuba untuk start ber'blogwalking' kembali.

      next,
      aku akan ber'posting' di Hospital Pantai Bangsar kat wad D3 berturut-turut!
      huh~ malang sungguh nasib. harap-harap tak akan ada masalah. al maklumlah orang kaya, macam-macam karenah.So, sape-sape yang sakit boleh la datang ke hospital bangsar. layanan terbaik akan diberikan.daaaannn,
      selepas posting,tamat lah riwayat sem 4 aku.:) tak sabar nak abes course ney. 
      sem 5 and then sem 6 and KEJE! yeah~

      p/s:aku dah tak tahan nak abes belajar. 
      cepat lah masa berlalu tak berminat!

      terkorban

      kali pertamanya;
      SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

      keduanya;
      aku tak kesah orang cakap aku dah terlambat. janji aku ad update. uhuuhu.
      aku sejak-sejak ini penuh dengan kesibukkan. study,kelas,stdy,kelas.

      bersempena hari raya haji, aku telah dianugerahkan cuti! oleh kolej aku yang begitu kedekut cuti. aku dapat 1 hari cuti -.-

      B A L I K  K A M P U N G.

      Lokasi: kg relong, Kuala lipis, Pahang. 


      lembu yang chumill..

       lapah melapah

       mereka bahagia.
       mereka bahagia II

       sekian~
      sebenarnya tak tahu nak cakap pe.
      otak kosong
      takot exam yang tak lame lg. 
      janji aku update.
      Related Posts with Thumbnails
      COPYRIGHT © 2012 HAK MILIK TERPELIHARA Maysaraa Hussain