muhammad irfan

nama dy: muhammad Irfan B abdul Ghani.
umur dy: 21 tahun
penyakit dy: tisu lembut koyak di betis.
kisahnya....:

pada 7-12 jun 2010, aku telah ditugaskan untuk bekerja (posting) di Pantai Hospital Cheras. aku pun seperti biasa menjalankan tanggungjawab sebagai "student nurse". apa lagi kerja kitowg, ambik observation ( ambik suhu,tekanan darah, nadi). Tiba-tiba muncullah dy! hehe. dia telah ditransferkn dr ward medical. aku pun tolong dia untuk kmskan brang. Dia sungguh berlagak + hensem cgt. Mentang2 lah anak orang kaya. huh! dunia. Tapi abaikan lah, suma owg akan mcm 2. Asalkan ada duit, semua benda boleh.~ nak dijadikan cerita. Aku tertarik dengan dia. hmm..entahlah kenapa. Tapi aku yakin aku tertarik sebab dy seorang yang ego, berlagak, nakal ( mmg muka mcm budak jahat la) .huhu! aku pun tak faham dengan diri aku sendiri. kenapa aku suka orang yang nakal?? aku tak boleh tengok orang baik. aku x suka! aku mesti anggap dyowg baik sebab ada niat. Pada aku.. yang nakal itu adalah diri mereka. orang mcm 2 x hipokrit. ank owang kaya.iPhone gn psp tggal cm2 jew dalam bilik.memang cari nahas la.nanti kalau hilang,ktowg jugak dipersalahkan. Aku tak banyak bercakap dengan dy.geng2 satu ward aku pown x jarang bercakap dengan dia. sbb dy KEREK!!. huhu..tapi....pada suatu hari, rakan aku (kugi) yang tahu aku suka dia bagi aku idea untuk bercakap dengan dia.kitorang nak ambikobservation dy ( staff nurse x suruh sebenarnay) hehe..dengan yakin kitorang telah buat dialog sebelum 2..hehe.bukan senang nak borak ngan owg KEREK.nak2 dia wat tak tahu nanti. bukan ke cari MALU!.


kitorang: ada rasa saket lagi x? (hehe..soklan nie timbul coz kwn ak-kugi bagi injection kat dia.haha.kat bontot.bapak malu dia.tapi da memang kne kat situ.nak wt cmner.adoooii..ugi xada masa tu.mls nk masok,ada junior)
mst dy jawab: x saket da (coz malu..hahahaha)
kitorang: hmm..kenapa kaki tu.( saja tny padahal da taw.tgk kat file dy)
dia jawab; jatuh wak2 main bola.
kitorang: camner boleh jatuh.
dia: kne tackle (adooii malu tul.ade ke patot aku tanya dia tackle tu ap)hmm..
kitorang.oww..so? xdapat la tengok world cup.
dia: a'a
kitorang; sokong apa lam world cup
dia: x taw la.suma hebat2..england kot.
kitorang.oww.kalau club awk sokong pe?
dia: ARSENAL..haha.kugi mengamok coz dia sokong MU.aku x kesah.arsenal pown arsenal laa.

haha.moral of the story: nampak macam berlagak.tapi sebenarnya baik!!

don't judge person wif their face.talk wif he/she first


2 comments:

pingu kecik said...

hahaha..
pndai da dy skg!!
keje3!! jgn nk curik2 tulang..
ngeh3..

arasewel said...

ahhahha..wat kje la tuh!
interbiu patient..
ehhe.kitowg ad blja taw subjek communication.
smbil mnyelam mnum air.
jgn jeles!

Related Posts with Thumbnails
COPYRIGHT © 2012 HAK MILIK TERPELIHARA Maysaraa Hussain