si dia sebenarnya sayang kamu.

bagi aku lelaki memang ego. tak tahu lah apa sangat yang membuatkan mereka, mereka, dan mereka itu lelaki sangat ego.

mitos 1: mungkin mereka malu dengan kawan-kawan mereka. al-maklumlah, lelaki suka ngnjing kawan-kawan sendiri. nganjing is not anjing; ngnjing adalah macam perlekeh or kata lain, ejek lah. mybe lelaki yang lemah selalu macam nie.  kesian si lelaki.

mitos 2: lelaki ego adalah lelaki yang macho. jaga macho itu penting, jatuh macho malu besar? right? huh. kesian si gadis.
okay

mitos 3: percayalah. lelaki akan runtuh ke-egoan nya di tangan gadis yang dia benar-benar sayang. tak kisah lah dia lelaki macho atau lelaki yang lemah. bagi mereka, gadis/wanita/awek itu sangat bermakna dari segala-galanya. mitos atau fakta? aku rasa itu adalah reliti. (: so, bahagialah si gadis.

pakwe aku bila handphone untuk aku lah. blablabla.
 

thanks hubby sebab ingatkan i untuk makan. huh!



peringatan penting itu si gadis;
tanda-tanda si dia sayang dan jatuh ego kerana kamu. YES, kerana kamu si gadis!
kamu begitu berharga.

  1. bila kamu sakit atau tetibe off-handphone. |padahal handphone kamu da habes bateri|. si dia sanggup cari balik no telefon kawan-kawan anda hanya nak tahu apa jadi dengan anda. RISAU!
  2. si dia akan text kamu tak kira masa. masa untuk bekerja/belajar pun hanya untuk kamu. huh. macam tak mampu hidup tanpa mesej dari kamu. macam tak ada life. tapi, percayalah, si dia ingin sentiasa bersama kamu. bagi si gadis, aku BOSAN kan. tapi, hargailah si dia. si dia sangat penyayang.
  3. "sorry sayang". haii, salah si gadis, si dia pula yang mintak maaf. ini berlaku pabila si gadis dok merengek dan merajuk. so, si dia sanggup meminta maaf, mybe baginya dia yang salah. tak perlu nak terlalu ego. kamu happy, si dia pon happy. si gadis; "kalau aku mintak putus, komfom dia cari aku balik".
  4. si dia menjadi sangat over-protection. ini tak boleh, itu tak boleh. nak pergi mana bagi tau lah. mesej memanjang hanya nak tahu buat apa. si gadis akan rasa lemas. tapi, percayalah lelaki ini sangat prihatin. boleh menjadi suami.
  5. "sayang, pas ni jangan pakai baju nie ye.tak manis la" si gadis, "kenapa itu dan ini nak tegur aku, mak aku pun tak macam tu" percayalah! Dia akan sentiasa jaga maruah kamu dan sesetengah tu, maybe dia akan tegur penampilan kamu. itu semua nak jaga maruah kamu. If it's good then apa salahnya kan?
  6. Bila dia sayang kamu, dia tak kan rosakkan kamu. Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik; percayalah. dia akan menjaga kamu dengan sebaiknya. baginya, kamu miliknya bila saat akad itu di amin kan. si dia HORMAT kamu.Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang. Duduk renggang-renggang bertambah sayang.
  7. menangis. eauuww. bagi yang tidak ada perasaan, huh! jerks. jatuh maruah. sebenarnya, si dia sangat-sangat menyanyangi anda. huh. engat senang ke lelaki nak nagis? hanya sebab anda dia nagis. halus sungguh jiwa si dia. anda betul-betul beruntung, si dia dah betul-betul perlukan anda. so, jangan buat tak tentu pasal nak sakitkan hati dia dengan pasang-pasang dengan lain. anda tahu bila si dia betul-betul menangis atau tidak.
  8. "sayang tadi i pergi kelas pakai baju kebaya, pakai high heel, then makan bihun, waktu pegi kuliah kaki sakit. huh. blablabla. semalam sakit, hari nie sakit, engat tak nak pakai da heels tuh" Dia tak pernah bosan dengar masalah kamu atau cerita kamu. walaupun kamu dah berulang kali cerita. He always be there for you. even masalah kamu tuh macam budak-budak. dan paliang penting. tak pernah lupa tarikh tarikh penting dalam hidup kamu.
  9. dia akan ingatkan kamu hanya tanya dah makan?. Yes, simple question/reminder yet means a lot! ada yang sanggup hantar makanan untuk anda. si dia, tak anda sakit.
  10. sikap dia boleh membuat kan kamu bosan. yes, i'm right? Siap tu ada yang pasang lain. Tapi bahagia ke hubungan macam tu?adakah lelaki yang buat kamu fun itu sama seperti si dia yang ambil berat sangat tentang kamu. Lagi satu, adakah ia berkekalan? lama atau pendek? jangan mainkan perasaan orang lain. okay.
bagi si gadis, lelaki yang ego nya runtuh ini, tak sempurna baginya. kita akan cari masalah dengan nya, akan cari kesalahan si dia. walaupun sebenarnya ia hanya sebesar kuman. percayalah, si dia tak semestinya sanggup bertahan. akhirnya, kamu melepas. tak ke dah menyesal. so, hargailah si dia. okay.
sudah habes.

6 comments:

Anonymous said...

Ada jgak lelaki menangis dpn gfnd tp rupanya curang da lma. Da la ego pandai pulak blakon

Anonymous said...

Lelaki dan mulut manis berpisah tiada

Seuljung Anne said...

Lelaki ohhh lelaki

Anonymous said...

Yaa , lelaki ialah sweet talker teragung abad 21 :')

mior jer said...

The facts is.. Smua yg comment kat atas tu dlam keadaan ego right?? Klau x.. Smua yg korang comments tu x kan tkeluar kat space tu after korang dh bce 10 statement tu kan.. Face the facts.. Women.. Always want win.. Just trima jelaa pndangan org.. X rugi pun..

Anonymous said...

kote

Related Posts with Thumbnails
COPYRIGHT © 2012 HAK MILIK TERPELIHARA Maysaraa Hussain