Medical Check-up


Alhamdulillah,

Akhirnya posmen lalu jugak kat rumah aku. Surat dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam ( SPA ). Surat itu nak bagitahu aku yang aku telah disah jawatan sebagai penjawat awam. :) Ya, yang gaji naek tuh! haha. So, kene lah buat medical check-up dan angkat sumpah. 


Future to be.



Alkisahnya, ayah aku dah mintak cuti untuk hantar aku ke hospital. Maybe excited nak halau anak dia dari rumah, habeskan beras je -_____- Sharp pukul 7.30 ayah aku dah bunyi kan hon, memang dah kasi amaran awal-awal, bangon awal. Kalau tak ready memang nak kene la, lecture 24jam ! 




Okay, sebenarnya kami satu family memang jarang lah pegi hospital kerajaan. Dari kecik hingga aku dah nak keje, memang akan pergi klinik panel ayah aku atau hospital swasta. So, ayah aku engat 'first come first serve'. Haha, memang tak duduk diam ayah aku. Mana takya,keluar dari rumah pukul 7.30, pukul 7.45 da tercongok. Last-last pukul 11 baru dengar suara lelaki garau, berpangkat MA memangil nama aku, Maisarah, Cik Maisarah. Waktu tu rasa nak pitam, satu badan naek angin sebab perut kosong dah msok angin. Lepas nieh, aku tak nak ikot cakap ayah aku dah, menyesal :'(





Rupanya, tak sampai 1 jam dah siap menatang kat atas tuh -____-. Orang laen yang buat Medical check-up (kebanyakkan yang nursing) sume pelik tanya aku datang pukul berapa. Malu! Yang datang lambat, pukul 10 yang siap dulu, memang tidak adil, tidak adil.


Dalam pada aku tunggu 3 jam dek kerana naif tentang hospital kerajaan, al maklumlah, praktikal pon kat swasta, aku borak-borak dan tanya pasal hospital. Dukacitanya, aku memalukan diri dengan akak yang bakal jadi JM, "akak, OPD itu apa?" Hahaha. pejam celik pejam celik jugak akak itu. "outpatient department, adek". Arggghh! memaulukan, So, dia telah memberikan pengajaran khas untuk aku. "adek, yang pakai kasut hitam dan seluar putih itu PPK bukan MA"."PPK itu apa akk!" Owh, kenapalah dunia ini terlalu kejam. Tak nampak beza pon!



Dear KKM, adakah anda menyesal melantik saya?



15 comments:

anNaqia said...

wah, da nk keja dh. all the best maysara. :)

kyra said...

matila klu kje nty klu cmni crenye..huaaaaaaa

Amirah Zulhijjah said...

bestnye da dpt keje..hehe..gdluck yaa..=)

Amirah Zulhijjah said...

bestnye da dpt keje..hehe..gdluck yaa..=)

arasewel said...

@ anNaqia

Thankyou so much!
haha. memang kosong, blurr :D

arasewel said...

@kyra

Haha, tau takpe. memang dahsyat la! Rasa tak nak keje ;'(

arasewel said...

@Amirah Zulhijjah;

Erk, takot lah.!
blurr sangat-sangat :D

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tahniah2... berkhidmat untuk negara (^__^)

arasewel said...

@eeiyys:

Thankyou! hehe.
Yup! berkhidmat untuk negara :D

Tapi,
takotnya, sebab kerja melibatkan nyawa manusia =.='

~SyaFini Rosli~ said...

Tengok lah, mcm keluarga kami. Mmg sokmo p hosp kerajaan. Medical check up pun dr mula bljr, nk keje sume kena p hosp. Kami sokong kerajaan (ayat Beh).

arasewel said...

@kak fini,

hehe. nanti mai keje kat hospital gov, kene tw gak sikit-2.

Tapi, memang tak serasi dengan ubat hospital kerajaan =.='

Erk, ayat last 2 len mcm je. #undi anda adalah rahsia~

Mrs L0lla said...

Wah..da dapat keje..bestnyer!

pingu_kecik said...

wah..tahniah..

Dulu bukan main lagi tak suka jadi nurse. tapi sekarang insyaallah nurse to be. seronok bukan?! Hehe.

Perhaps He knows better. (:

arasewel said...

@Mrs L0lla;

Thankyou. takotnye!

arasewel said...

@pingu_kecik;

Jenor!
haha, memang tak suke.
tapi, da rezeki aku kat situ. haha.

InsyaAllah, aku akan jadi nes yang bek. Thankyou syg!

Related Posts with Thumbnails
COPYRIGHT © 2012 HAK MILIK TERPELIHARA Maysaraa Hussain